Tuesday, May 1, 2007

"Rasisticus" av A. R. Yngve

Hej Peter! Här är en liten liten satirisk novell till Sajberspejs... Jag fick idén efter att ha sett den danska kalkonfilmsklassikern "Reptilicus".

Hälsar

A. R. Yngve


- - - - -

Följande fakta känner vi till, tack vare videokameran som återfanns på olycksplatsen.

Bussen var fullastad med unga män på väg till Sverigekraternas årsmöte, som förlagts till en gård utanför Ullared. De hade fått stränga förmaningar av sin partiledare att inte klä sig i sina vanliga svarta uniformer, och att försöka göra ett gott intryck på journalisterna som skulle infinna sig på mötet.

Någon på bussen tog fram ett par flaskor hembränt, och snart skrålade de allsånger - bland annat "Deutschland Über Alles" och Horst Wessel-sången.

En av de druckna passagerarna fick för sig att den inhyrda bussföraren såg "utländsk" ut och började ruska om honom. I nästa ögonblick tappade föraren kontrollen över bussen, som sladdade över landsvägen och välte.

Bussföraren omkom omedelbart. De blåslagna, lätt skadade passagerarna började försöka klättra ut ur den omkullvälta bussen... när tankbilen kom emot dem från en kurva. Tankbilens förare svängde i panik och tankvagnen välte mot bussen. Kollisionen fick tanklocken att brytas upp, och tankvagnens innehåll hälldes ut över de instängda busspassagerarna.

Vi känner till att tankvagnen, som var på väg till ett stort läkemedelsföretag, innehöll tiotusen liter nedkylda stamceller. En källa på företaget har förklarat att denna nya typ av klonade stamceller kunde bli extremt reaktiva vid hastig uppvärmning - som till exempel vid kontakt med mänsklig kroppsvärme.

Vi vet inte exakt vad som hände sedan. Men vi vet att när ambulanser och räddningsmanskap anlände till olycksplatsen kort därpå, hade de överlevande busspassagerarna försvunnit. Tankbilens förare påträffades vid vägkanten, i chocktillstånd, och yrade om att ett monster vuxit upp ur bussen och gett sig av mot Ullared. Man fann snart ett mystiskt spår av slem som gick från bussen och ut i skogen.

Redan samma morgon väcktes Ullareds invånare av vrålet från en halvt mänsklig, åtta meter hög varelse. Den sjöng en guttural version av "Du gamla, du fria" medan den attackerade en pizzeria med sina slemmiga, förvridna armar. Ögonvittnen kunde urskilja händer och ansikten tillhörande busslasten av människor som, tillsammans med stamcellerna, smält samman till en enda grotesk organism... vars enda mål var att förstöra.

Rasisticus hade vaknat...

No comments: